Betala ut lön oftare utan att köra lön oftare.

|

|

2

minuters läsning

Dela den här artikeln

|

2

minuters läsning

Många arbetsgivare skulle vilja betala ut lön oftare men avstår på grund av höga kostnader och mycket administration. Med flexibel lön kan medarbetarna själva se sin intjänade lön och göra uttag från den vid behov, när som helst och utan inblandning av löneavdelningen.

Extra kostnader och administration hindrar arbetsgivare från att betala ut lön oftare

Det är inte ovanligt att medarbetare efterfrågar olika former av förskott på lönen. Det är heller inte ovanligt att arbetsgivare skulle vilja betala ut lön oftare för att bli mer attraktiv på arbetsmarknaden. Att betala ut lön oftare är ett säkert sätt att tillgodose medarbetarnas behov och förväntningar. Räkningar och utgifter kommer inte längre bara i slutet av månaden, och man kan få allt annat i samhället on-demand. Det som dock är ovanligt är att arbetsgivare faktiskt betalar ut lön oftare. Anledningen sägs vanligtvis vara att det är för dyrt och kräver för mycket administration.

När lönespecifikationen och lönen bara kommer en gång i månaden, och man ibland får vänta upp till två månader på att få den, är det naturligt att det skapas osäkerheter och behov av förskott hos medarbetarna.

Att ge medarbetare mer koll på sin lön och tillgång till sin lön har tidigare varit förknippat med investeringar i tid och pengar. Både hos medarbetare, chefer och löneadministratörer. Detta sker dessutom ofta utöver ordinarie arbetsuppgifter och arbetsrutiner. Lön som betalas ut oftare eller i förskott har också inte sällan en märkbar negativ påverkan på företagets likviditet. Med flexibel lön kan arbetsgivare erbjuda koll och tillgång till lönen utan kännbara kostnader eller likviditetsproblem.

Att ta ut sin lön varje dag är inte samma sak som att köra lön varje dag

Ett vanligt missförstånd och tillika invändning mot att erbjuda flexibel lön är att det är för mycket administration och omöjligt att köra lön varje dag. Inget kunde vara längre från sanningen. Med flexibel lön från Cappy behöver du som arbetsgivare inte ändra ditt löneschema, inte hantera fler lönedagar, och inte köra lön oftare.

Du behöver inte ändra ditt löneschema eller hantera fler lönedagar för att betala ut lön oftare med Cappy.

Cappy hämtar information om arbete, tid och lön från dina system och gör informationen tillgänglig för medarbetarna i en användarvänlig app. I samma app kan medarbetarna själva, och utan inblandning av chefer eller löneavdelningen, ta ut en del av sin intjänade lön och få den utbetald med Swish på några sekunder. Allt sker inom de ramar som du som arbetsgivare sätter upp för tjänsten vid implementationen, så att du har kontroll på hur tjänsten fungerar och används.

Lön utan väntan ökar motivationen hos medarbetarna

När vi tar bort väntan på lön får dina medarbetare en direkt koppling mellan arbete och belöning. Att se sin lön växa tillsammans med att själv kunna välja när lönen ska betalas ut ökar arbetsmotivation och arbetsglädje. Medarbetarna blir exempelvis mer villiga att arbeta fler timmar och pass, och att ställa upp på kort varsel när det behövs.

Med flexibel lön i förmånspaketet och medarbetarerbjudandet blir det bland annat enklare att attrahera nya medarbetare, motivera befintliga medarbetare att arbeta mer, och skapa längre relationer med medarbetarna som blir mer nöjda med dig som arbetsgivare.

Cappy är en lösning för flexibel lön som ger medarbetarna tillgång till lönen dygnet runt alla dagar om året utan at du som arbetsgivare behöver köra lön oftare.

Kontakta oss så pratar vi mer om hur du kommer igång med flexibel lön och kan skapa värde för din verksamhet!

Läs mer om fördelarna med flexibel lön

Vad har Sveriges mest attraktiva arbetsgivare gemensamt?

Att attrahera, engagera och behålla rätt medarbetare är avgörande för varje verksamhets framgång och konkurrenskraft. När Sveriges mest populära arbetsgivare utses sticker finansiellt välmående ut som en gemensam nämnare i erbjudandet till medarbetare.

Tio tips för högre medarbetarengagemang

Engagemang driver produktivitet, lönsamhet och välmående. När 79 % av svenska arbetare saknar engagemang finns det mycket att göra inom detta område. Här hittar du de senaste tipsen och trenderna för hur du som arbetsgivare kan öka dina medarbetares engagemang.