Motivera dina medarbetare med lön direkt efter arbete.

|

|

2

minuters läsning

Dela den här artikeln

|

2

minuters läsning

Ta bort väntan på lönen skulle attrahera de flesta medarbetare och motivera dem att arbeta mer, men det har länge varit svårt och dyrt för arbetsgivare att erbjuda en snabbare och mer modern löneupplevelse. Med lön on-demand kan medarbetarna se sin lön växa direkt efter arbetet, och ta ut av sin intjänade lön när de själva vill.

Är det rimligt att behöva vänta ett par månader på lönen?

Det är något som inte känns rätt med att nyanställda medarbetare som arbetar sin första dag kan få vänta upp till 55 dagar för att få sin lön för den arbetsdagen. Dina medarbetare som ställer upp och tar ett extrapass när det är högt tryck eller när någon anmäler frånvaro med kort varsel kan mötas av samma verklighet. Lönecykeln för de flesta timavlönade på arbetsmarknaden är alldeles för lång för att vara motiverande, och många medarbetare saknar helt känslan av en koppling mellan arbete och belöning.

Lönecykeln för de flesta timavlönade på arbetsmarknaden är för lång för att lönen ska vara motiverande.

Förbättra kompensationen till era medarbetare utan att höja lönerna

Tänk om du istället kunde erbjuda lön direkt efter utfört arbete, utan att du behöver köra lön oftare eller påverka din likviditet. När det dessutom är så att majoriteten av medarbetare föredrar snabbare lön före högre lön, låter det kanske för bra för att vara sant?

En av anledningarna till att så många vill ha lön snabbare är att många människor lever lön-till-lön. Här i Sverige lever 25 % av anställda och hela 54 % av låginkomsttagare helt eller delvis lön-till-lön enligt en rapport från Finansinspektionen. Det är även många som inte har något eget sparande och en undersökning av Swedbank visar att 60 % av unga anställda inte kan hantera en oförutsedd utgift på 5 000 kr. Kostsamma lån och krediter är ofta de enda alternativen de har idag.

En annan mer uppenbar anledning är att när hela samhället i övrigt fungerar on-demand och utgifterna inte längre bara kommer en gång i månaden finns det ett utbrett behov av att kunna få sin lön när man vill och behöver den.

Medarbetarnas arbetsmotivation och engagemang till sin arbetsgivare styrs ofta av hur lönen ser ut. Med lön on-demand förstärker du ditt erbjudande och skapar en mer värdefull löneupplevelse.

Att ge medarbetare mer koll på sin lön och erbjuda snabbare utbetalning av lön har tidigare varit förknippat med mycket administrativt arbete och höga kostnader. Cappy integreras med era system för personal, tid och lön så att allt sker så smidigt och automatiskt som möjligt, med en enkel administration där ni får full kontroll och kan följa upp hur tjänsten används. Med vår kompletta tjänst för flexibel lön kan du skapa en bättre löneupplevelse för dina medarbetare utan dessa hinder, och utan att du behöver oroa dig för likviditetsproblem.

Motiverade medarbetare arbetar fler timmar och mår bättre

När vi tar bort väntan på lön får dina medarbetare en direkt koppling mellan arbete och belöning. Att se sin lön växa tillsammans med att själv kunna välja när lönen ska betalas ut ökar arbetsmotivation och arbetsglädje. Medarbetarna blir mer villiga att arbeta fler timmar och pass, och att ställa upp på kort varsel när det behövs. Det är inte ovanligt med ökad produktivitet på 10-20% och minskad frånvaro med 20-30%.

Det också enklare för dig att attrahera nya medarbetare med Cappy och lön on-demand i medarbetarerbjudandet. Du kan växa din verksamhet och samtidigt skapa längre relationer med medarbetarna som blir mer nöjda med dig som arbetsgivare.

Kontakta oss så pratar vi mer om hur du kommer igång och erbjuder lön direkt efter utfört arbete till dina medarbetare!

Läs mer om fördelarna med flexibel lön

Vad har Sveriges mest attraktiva arbetsgivare gemensamt?

Att attrahera, engagera och behålla rätt medarbetare är avgörande för varje verksamhets framgång och konkurrenskraft. När Sveriges mest populära arbetsgivare utses sticker finansiellt välmående ut som en gemensam nämnare i erbjudandet till medarbetare.

Tio tips för högre medarbetarengagemang

Engagemang driver produktivitet, lönsamhet och välmående. När 79 % av svenska arbetare saknar engagemang finns det mycket att göra inom detta område. Här hittar du de senaste tipsen och trenderna för hur du som arbetsgivare kan öka dina medarbetares engagemang.